Garnalencurry

10/06/11 om 09:36 - Bijgewerkt om 09:36

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 1 portie:

  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 2 korianderwortels met stengel
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 koffielepels groene kerriepasta
  • 1 1/2 koffielepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel kurkumapoeder
  • 30 cl kokosmelk
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel nuoc mâm
  • 1 koffielepel geconcentreerde, niet-gesuikerde melk
  • 1 groene ui, versneden in stukken van 2 cm
  • 60 g fijngesnipperde uien
  • 5 middelgrote gepelde garnalen mét staart maar waarvan het spijsverteringsorgaan verwijderd is (samen ongeveer 100 g)
  • 7 cm seldertak vanuit het hart, met de bladeren, zeer fijn gesnipperd

Voor de versiering: 1 1/2 eetlepel kokosroom en verse korianderbladeren.

Bereidingswijze

De knoflook met de korianderwortels en -stengels in een vijzel fijnstampen.

De olie in de wok krachtig verhitten en dan de groene kerriepasta, de look en de koriander toevoegen en ongeveer 3 minuten sauteren, tot de aroma's vrijkomen.

De kerriepoeder en kurkuma toevoegen. De kokosmelk doorroeren en aan de kook brengen. Suiker, nuoc mâm en geconcentreerde melk toevoegen. Gedurende 5 minuten laten koken.

De uien, garnalen en selder toevoegen en nog 30 seconden laten koken.

Mooi schikken op een dienbord, de kokosroom over de garnalen gieten en alles bestrooien met korianderblaadjes.

uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne

Lees meer over:

Onze partners