Garnalenbisque met gebakken zeebarbeel

2462797

Voor 4:

Garnalenbisque met gebakken zeebarbeel

Voor 4:

500 g ongepelde garnalen

Olijfolie

Boter

1 sjalot

1 kleine wortel

2 tenen knoflook

een scheut cognac

2 el tomatenpuree

2 tomaten

1,5 el bloem

1 glas droge witte wijn

1 l visfumet

peper en zout

kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm, laurier)

8 zeebarbeelfilets

5 cm komkommer

Pel de garnalen. Hou ze apart en gebruik voor deze bereiding enkel de schalen. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de schalen in. Giet de olijfolie weg en voeg een klont boter toe aan de pan.

Snij de groenten fijn en doe deze in de pan. Laat 2 min. zacht stoven. Blus met de cognac en flambeer. Voeg de tomatenpuree en grofgehakte tomaten toe. Laat nogmaals 2 min. stoven. Bestrooi met de bloem, meng goed en laat even drogen op het vuur. Blus dan met de witte wijn en bevochtig met de visfumet. Kruid met peper, zout en het kruidentuiltje en breng al roerend aan de kook.

Laat 30 min. zacht koken en giet nadien door een fijne zeef. Bak de zeebarbeelfilets net gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Snij de komkommer in kleine blokjes en serveer samen met zeebarbeel in de bisque.

Tip: het flamberen dient om de schalen van de garnalen brozer te maken, zodat ze hun aroma’s beter vrijgeven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content