Garnalen in pikant sausje

08/06/11 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 16 grote gepelde garnalen (scampi's)
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein Spaans pepertje
  • 1 el tabasco
  • 500 g tomaten, van huid en zaad ontdaan
  • 2 el appelazijn
  • 2 el droge sherry
  • cayennepeper

Bereidingswijze

Meng de tomaten met de geplette knoflook, de fijngesneden Spaanse peper, een lepel azijn, olie en tabasco. Neem een pan met dikke bodem en bak de garnalen in een scheut olie tot ze van kleur veranderen. Neem de garnalen uit de pan. Fruit de versnipperde ui in een pan met een weinig olie. Voeg het tomatenmengsel toe, samen met de sherry en cayennepeper naar smaak. Kook de mengeling tot een dikke saus. Schep de garnalen door de saus en serveer in een kopje, eventueel met een glaasje droge sherry.

recept: Guido Van Loo

Lees meer over:

Onze partners