Garnaalkroketten

08/06/11 om 15:09 - Bijgewerkt om 15:08

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 300 g gepelde grijze garnalen (= 1 kg ongepelde garnalen)
  • 3 dl jus van garnalen (getrokken van garnaalafval) 75 g boter
  • 100 g bloem
  • 1/2 soeplepel tomatenpuree
  • 2 dl melk
  • 1/2 citroen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1/2 dl liaison (1 eierdooier en een beetje room) paneermeel

Bereidingswijze

Trek de jus van de garnaalkoppen een dag op voorhand. Maak ook een roux van 75 g boter en 100 g bloem. Maak een beslag van roux, de garnaaljus en de melk: al roerende goed laten doorkoken. Kruiden met zout, peper en nootmuskaat. De liaison en de garnalen op het laatste moment toevoegen en niet meer laten koken. Het beslag storten in een platte schaal en laten afkoelen. De dag zelf porties naar eigen wens uitsnijden en vormen (kroketten van 60 à 70 g zijn ideaal). De kroketten door paneermeel rollen, op 180° C frituren en opdienen met citroen en gefrituurde peterselie.

Lees meer over:

Onze partners