Garidhes saganaki (Gegratineerde scampi's)

08/06/11 om 15:41 - Bijgewerkt om 15:41

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 5 à 6:

  • 1 kg verse grote garnalen of scampi's
  • 1 dl olijfolie extra vierge
  • 1 fijngehakte middelgrote ui
  • 1 el metaxa (of cognac)
  • 1 el bloem
  • 4 gepelde, ontpitte en in blokjes gesneden rijpe tomaten
  • 1/2 koffielepel suiker
  • 1 blokje gevogeltebouillon (facultatief)
  • peper en zout
  • een mespuntje cayennepeper
  • 200 g feta
  • 2 el fijngehakte platte peterselie

Bereidingswijze

Bak de garnalen of scampi's in olijfolie en pel ze. Fruit de helft van de fijngehakte ui in de olijfolie, doe er garnalen bij en laat verder bakken gedurende 2 à 3 minuten. Bevochtig met de metaxa en strooi er de bloem over. Verhit wat olijfolie in een andere pan en fruit er de rest van de ui in. Doe er de tomatenblokjes, de suiker en het bouillonblokje bij en kruid met peper, zout en cayennepeper. Laat zachtjes inkoken tot sausdikte. Doe beide bereidingen in één ovenschotel. Dek af met plakken fetakaas, strooi er de fijngehakte platte peterselie over en laat gratineren in een warme oven van 180° C.

Lees meer over:

Onze partners