Ganzenlever met cantharellen

06/10/11 om 14:33 - Bijgewerkt om 14:33

Geef je waardering

Ganzenlever met cantharellen

Ingrediënten

Nodig voor vier:

  • 300 g cantharellen
  • 2 soeplepels bloem
  • 4 soeplepels geklaarde boter
  • 800 g ganzenlever
  • zout en peper
  • 1/2 sinaasappel
  • 4 sneden getoaste brioche

Bereidingswijze

Was de cantharellen en snij indien gewenst in twee. Bestrooi ze met bloem. Verwarm 2 soeplepels geklaarde boter en bak de paddenstoelen. Snij de ganzenlever in schijven, kruid met zout en peper, en bestrooi met de rest van de bloem.

Bak de schijven lever kort aan beide zijden in de rest van de geklaarde boter. Pers een halve sinaasappel uit. Haal de lever uit de pan en kook de braadsappen met het sinaasappelsap los. Laat het vocht inkoken.

Verdeel de lever en de paddenstoelen over toast, voeg een weinig bakjus toe en serveer onmiddellijk.

Onze partners