Ganzenlever en varkenswang

18/12/12 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:00

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Ganzenlever en varkenswang

Geef je waardering

Ingrediënten

  • Ganzenlever
    Varkenswangen
    Wortel
    Tijm
    Ui
    Laurier
    Kalfsfond
    Bier 'struisse witte'

    Beukzwammen
    Sushi-azijn
    Boontjes
    Zilveruitjes
    Wortelpuree
    Julienne van wortel
    Luikse stroop



Bereidingswijze

Porties ganzenlever snijden, kruiden met peper en zout en kort garen in weinig boter.

Varkenswangen aanstoven in boter. Wortel, ui, tijm & laurier toevoegen. Bevochtigen met bier "struisse witte" en kalfsfond. Ongeveer 1,5 uur laten garen op een zacht vuur.

Witte beukzwam aankleuren in boter, kruiden met peper & zout en sushi-azijn.

Boontjes kort garen in kokend gezouten water.
Garnituur van zilveruitjes, wortelpuree en gepekelde julienne van wortel.

Saus: jus van de wangen met kalfsfond. Monteren met boter en opwerken met Luikse stroop.

Een recept van Sébastien Ververken, sterrenchef van restaurant 't Convent.

Onze partners