Ganache van zwarte chocolade met kruiden

10/06/11 om 09:57 - Bijgewerkt om 09:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 8:

  • 1 l melk
  • 75 g zoute boter
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 750 g blokchocolade
  • kaneel
  • zoethout
  • witte peper
  • szechuanpeper
  • rozemarijn
  • tijm
  • steranijs
  • vanille

Bereidingswijze

Verwarm de melk. Voeg er de boter bij. Voeg er dan (met mate) de kruiden en specerijen aan toe. Laat ze 5 tot 10 minuten trekken en filter dan de melk. Verwarm opnieuw tot 80°C en voeg er de chocolade aan toe. Roer tot een gladde massa en plaats 24 uur in de koelkast. Vorm er quenelles van en serveer met een zachte olijfolie geparfumeerd met sinaasappel.

Lees meer over:

Onze partners