Gamba's tandoori met rijst, gebakken ui en kaneel

08/06/11 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:26

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel citroensap
  • zout
  • 1 kg gamba's (ontdaan van het darmkanaal)
  • een halve theelepel geplette zwarte peperkorrels
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 25 gram maïsmeel
  • 2 eetlepels room
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels fijngehakte knoflook (in de vijzel fijngeplet)
  • 2 eetlepels fijngehakte gember (in de vijzel fijngeplet)
  • 2 eetlepels fijngehakte groene Spaanse peper (in de vijzel fijngeplet)
  • een snuifje saffraanpoeder (in 1 eetlepel melk opgelost)
  • 50 gram gesmolten boter

Voor de rijst:

  • 2 koppen witte rijst
  • 1 grote ui
  • boter
  • 4 pijpjes kaneel
  • peper en zout
  • verse koriander

Bereidingswijze

Meng het citroensap met zout naar smaak in een kom, schep er de gamba's door en laat 1 uur marineren. Doe de overige ingrediënten, behalve de gesmolten boter, in een kom en meng ze tot een gladde puree. Schep er de gamba's onder en laat gedurende 2 uur marineren. Maak ondertussen de rijst. Kook hem beetgaar in lichtgezouten kokend water en laat nadien goed uitlekken. Snijd de ui in reepjes en bak ze goudbruin in boter. Meng ze met de kaneel onder de rijst, kruid met peper en zout en bak alles gedurende 5 minuutjes zachtjes in een pan. Strijk de gamba's in met de gesmolten boter en bak ze gedurende 6 minuten in een oven van 180°C of op de barbecue. Serveer met de rijst en versier met verse koriander.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Tip:

Voor deze bereiding kunt u alle soorten grote garnalen gebruiken, maar ook stevige vissoorten als zeeduivel en tonijn.

Onze partners