Fruittimbaaltje

10/06/11 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:34

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 niet te rijpe mango
  • 1 sinaasappel
  • 1 blik ananas in schijven op sap
  • 2 blaadjes gelatine
  • 0,5 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 1 theelepel Safari-likeur
  • 3 versnipperde blaadjes pepermunt
  • 4 ramequins (vormpjes) van ongeveer 8 cm doorsnede
  • 4 passievruchten

Bereidingswijze

Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel de schijven ananas in zes gelijke delen. Snijd van de sinaasappel zowel boven als onder een schijf af, en verwijder ook de rest van de schil. Verdeel de vrucht in gelijke plakken en snijd deze vervolgens in vieren. Verdeel het fruit gelijkmatig over de vormpjes. Week de gelatineblaadjes in koud water tot ze lobbig zijn. Verwarm het versgeperste sinaasappelsap met 0,5 dl van het ananassap uit het blik tot tegen het kookpunt. Haal het pannetje van het vuur en roer er de Safari-likeur, pepermunt en uitgeknepen gelatine door. Blijf roeren tot de gelatine is opgelost. Verdeel de gelei over de vier vormpjes. Zet de ramequins een nacht in de koelkast. Ga met een mes langs de randen en los de inhoud van de timbaaltjes op borden. Lepel het sap en de zaden van de passievruchten errond.

Onze partners