Fruitspiesjes

10/06/11 om 10:16 - Bijgewerkt om 10:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • houten satéstokjes
  • vers fruit naar keuze (perziken, abrikozen, banaan, ananas, appel, aardbei Â...)
  • muntblaadjes of citroenmelisse
  • rijstmalt of honing
  • citroensap
  • cashewroom*

Bereidingswijze

Schil het fruit indien nodig. Snij het vruchtvlees in stukken en rijg het fruit, afwisselend van kleur, aan de stokjes. Tussen elk stukje fruit komt er een muntblaadje. Besprenkel met wat citroensap en bestrijk met malt. Bak de spiesjes in de pan of, beter nog, leg de spiesjes op de barbecue, tot het fruit licht gekarameliseerd is. Serveer met geklopte room of cashewroom.

* Cashewroom: week cashuwnoten in rijstmelk of sojamelk en mix, indien gewenst met een neutrale olie.

Lees meer over:

Onze partners