Fruitsla

10/06/11 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:06

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

1 kg vers fruit : aardbeien, frambozen, braambessen, aalbessen, kiwi's, ananas, meloen, druiven, perziken

  • het sap van een limoen
  • enkele lepels suiker

Coulis :

  • het sap van een tiental passievruchten
  • 250 g frambozen
  • 2 perziken
  • 1 dl suikersiroop (de helft water en de helft suiker)

Bereidingswijze

Een coulis maken door frambozen, suikersiroop, de geschilde en ontpitte perziken en het sap van de passievruchten te mixen en met behulp van een puntzeef te zeven. De aardbeien, frambozen, braambessen, aalbessen en druiven wassen. De kiwi, ananas, meloen en perziken schillen en het vruchtvlees klein snijden. De vruchten toevoegen aan de coulis, licht bestrooien met suiker en besprenkelen met het sap van een limoen.

Bij de fruitsla kan men een bol ijs en een gekruld amandelkoekje opdienen.

Lees meer over:

Onze partners