Fruitpannenkoekjes

09/06/11 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de pannenkoeken:

  • 2 eieren
  • 3/4 kop melk
  • 1/2 kop Anco Zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel zout
  • boter om te bakken

Voor de kiwisaus:

  • 4 groene kiwi's, gepeld en in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels pulp van passievruchten
  • 1 eetlepel vloeibare Meli honing
  • 1 kop gemengde verse vruchten (aardbeien, ananas, banaan) in schijfjes

Bereidingswijze

Maak een glad pannenkoekenbeslag. De consistentie moet lijken op die van dunne room.Voeg wat extra melk toe, als dit niet het geval is.Verhit een nootje boter in een antikleefpan. Giet twee à drie eetlepels beslag in de pan. Houd de pan schuin, zodat het deeg heel de bodem bedekt. Bak tot het deeg in het midden niet meer vochtig is. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde. Werk zo verder tot al het deeg op is. Stapel de pannenkoeken op een serveerbord. Meng de kiwi's, de verse vruchten, de passievruchtenpulp en de honing in een kom en serveer bij de pannenkoeken.

Tip: Bestuif de pannenkoeken met een paar eetlepels bloemsuiker.

Onze partners