Frisse colcannon-soep met cashel blue en spekjes

10/06/11 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Geef je waardering

Frisse colcannon-soep met cashel blue en spekjes

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 el boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 250 g bloemige aardappelen, geschild en fijngesneden
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 1/4 spitskool, fijngesneden
  • 125 g zure room
  • 1 el fijngehakte bladpeterselie
  • 4 sneetjes gezouten spek
  • 50 g Ierse blauwaderkaas cashel blue (of stilton)
  • peper en zout

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui en aardappelen. Doe er de bouillon en het kruidentuiltje bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Voeg de kool toe en laat nog 5 minuten koken tot de kool gaar is. Mix de soep met de zure room en peterselie. Kruid naar smaak en zet koel weg.

Bak het spek krokant en snij nadien in julienne.

Giet de soep in gekoelde diepe borden en werk af met het spek en de verkruimelde kaas. Versier eventueel met een plukje peterselie.

Onze partners