Fris komkommersoepje

05/08/18 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:16

Fris komkommersoepje

© Photocuisine en Stockfood bij Isopix

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 1 sjalot
  • 2 komkommers
  • 2 takjes basilicum
  • 10 cl gevogelte- of groentebouillon
  • 10 cl room
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Schil de sjalot en de komkommers. Snij de komkommers in de lengte in tweeën, ontpit en snij het vruchtvlees in dikke plakken. Spoel het basilicum en dep droog, pluk de blaadjes.
  2. Doe de sjalot, de komkommerplakken, de bouillon en de basilicumblaadjes in een blender. Kruid met peper en zout en mix fijn; voeg beetje bij beetje de room en de olijfolie toe.
  3. Giet het komkommersoepje in kommetjes en serveer meteen.

Onze partners