Frikadellen in tomatensaus

14/01/16 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Frikadellen in tomatensaus

© /

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

600 g ongekruid gemengd gehakt (varken-rund), 1 eierdooier, 5 el paneermeel, witte peper en zout, boter, 3 stengels bleekselderij, 6 dl passata, verse frieten, verse mayonaise (optie)

Bereidingswijze:

Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid met peper en zout en rol er ballen van ongeveer 5 cm diameter van. Smelt boter in een pan en bak er de frikadellen in gaar. Ze mogen boven- en onderaan licht gekorst zijn.

Snij de selderij in stukjes van 1 cm en stoof deze beetgaar in boter. Warm de tomatensaus op en doe er de selderij bij. Controleer de kruiding en voeg de frikadellen toe. Serveer met verse frieten en eventueel mayonaise.

Onze partners