Frietjes met… super stoofvlees!

09/06/11 om 18:14 - Bijgewerkt om 18:14

Geef je waardering

Ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg rundstoofvlees
  • margarine
  • 4 uien, gesnipperd
  • 4 wortelen, geschild en in rondjes
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje tijm
  • 4 kruidnagels
  • peper en zout
  • 2 flesjes Tongerlo Dubbel Bruin Abdijbier 6°
  • Anco Sauzenbinder
  • McCain 1-2-3-frieten
  • Devos Lemmens Mayonaise met mosterd à l'ancienne

Bereidingswijze

Verhit de margarine in een ruime stoofpot en bak het stoofvlees hierin rondom bruin. Doe dit telkens met kleine porties, zo schroeit het vlees sneller dicht.Voeg op het laatst ook de uien en de wortelen toe en fruit ze even mee. Doe de tijm, laurier en kruidnagels bij het vlees en kruid het met peper en zout. Overgiet met het bier, breng even aan de kook, draai dan het vuur laag en laat het vlees minstens een uur zachtjes sudderen. Bind de saus vlak vóór het serveren met sauzenbinder. Bak de 1-2-3-frieten en zet alvast de mayonaise op tafel.

Tip: Je kunt het stoofvlees rustig de avond tevoren klaarmaken. Het wordt nog lekkerder na een nachtje trekken.

Onze partners