Frietjes met pittige kip

Voor 4 personen
  • 4 kippenbillen
  • 4 eetlepels olie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 knoflookteentjes
  • 1 rood Spaans pepertje, fijngesnipperd, zonder pitjes
  • zout en versgemalen peper
Bereiding
  1. Mix een glad mengsel van de olie, het citroensap, de knoflookteentjes en de peperstukjes. Leg de kippenbillen naast elkaar in een schotel, maal er peper over en overgiet ze met de marinade. Laat 2 uur marineren, draai de bouten van tijd tot tijd om.
  2. Verwarm de ovengrill voor. Leg de kippenbillen op de ovenrooster en plaats die (niet te dicht) onder de ovengrill. Schuif een bakplaat of ovenschaal onder de rooster. Rooster de bouten in ± 35 min. goudbruin en gaar. Keer de bouten daarbij geregeld om en bestrijk ze tijdens het roosteren een paar keer met de rest van de marinade. In de zomer kun je ze natuurlijk op de barbecue grillen.
  3. Bak intussen frietjes. Serveer met een gemengde sla.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content