Frambozengratin met crème de cassis en Griekse yoghurt

10/06/11 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 2 el suiker
  • 150 ml slagroom, geklopt
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 1/4 koffielepel vanille-extract
  • 600 g diepvriesframbozen, ontdooid
  • 4 el crème de cassis
  • 75 g demerara suiker

Bereidingswijze

Klop de slagroom stijf met de suiker. Roer deze voorzichtig door de yoghurt, samen met het vanille-extract. Roer de likeur door de frambozen en verdeel ze over vier borden. Bedek de frambozen met een laag roomyoghurt en besprenkel met een dikke laag suiker. Zet enkele minuten onder de grill tot de suiker gekarameliseerd en goudbruin is. Laat enkele minuten rusten tot de suiker hard wordt.

.

Lees meer over:

Onze partners