Frambozen met ijzerkruid

09/06/11 om 08:47 - Bijgewerkt om 08:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 20 cl water
  • sap van 1 citroen
  • 400 gram frambozen
  • 120 gram suiker
  • 5 blaadjes ijzerkruid
  • 300 gram rode vruchten (aalbessen Â- zwarte bessen)

Bereidingswijze

Doe het water, de suiker en het ijzerkruid in een kom. Breng aan de kook en laat gedurende 3 minuten razen. Haal het ijzerkruid uit de afgekoelde siroop. Giet het mengsel in een niet te diepe schotel of in glazen schaaltjes. Plaats in de diepvriezer. Wanneer er zich korreltjes beginnen te vormen, duw dan het mengsel aan de rand van de schotel naar het midden toe. Herhaal dit om de 30 minuten. Was en ontdoe de rode vruchten van hun steeltjes. Serveer het ijs met de rode vruchten.

Lees meer over:

Onze partners