Forel op zuiderse wijze en courgette met knoflook

09/06/11 om 09:09 - Bijgewerkt om 09:09

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 400 gram forel (=2 kleine)
  • 250 ml visbouillon
  • 125 gram sinaasappel (= 1 stuk)
  • 100 gram tomaten (=1 stuk)
  • 1 eetlepel magere yoghurt
  • cayennepeper en zout
  • 300gram courgettes (= 2 stuks)
  • 50 ml magere melk (= 3 eetlepels)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje peterselie
  • peper (zout)

Bereidingswijze

Warm de visbouillon op en voeg het sap van de sinaasappel toe. Pel en ontpit en voeg ze in stukjes gesneden bij de bouillon. Pocheer de schoongemaakte forellen in visbouillon. Verwijder het vel en de kop van de forellen en bestrooi ze met fijne snippers gepocheerde sinaasappelschil. Zeef de visbouillon en laat goed inkoken. Voeg de melk, cayennepeper (en zout) toe naar smaak en giet over de forellen.

Was de courgettes en snijd ze in stukjes. Breng een weinig water aan de kook, voeg er de courgette bij en laat gaar koken. Giet de groenten af en laat goed uitlekken. Mix ze tot een grove puree. Hak de knoflook fijn en vermeng met de fijngehakte peterselie. Warm de melk op en voeg ze samen met de knoflook bij de courgettepuree. Breng op smaak met peper (en zout).

Onze partners