Flensjestaart met chocolade

08/12/15 om 13:26 - Bijgewerkt om 11:17

Flensjestaart met chocolade

© Perrin

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4:

Voor de flensjes :

40 g boter

250 g bloem

20 g extra fijne suiker

4 eieren

5 dl halfvolle melk

Voor de vulling :

150 g pure chocolade (70% cacao)

100 g boter

200 g chocoladepasta

20 g extra fijne suiker

1 ei, 2 eierdooiers

30 g zachte boter voor de bakvorm

Bereidingswijze:

Bereid eerst de flensjes.

Maak hazelnootboter door de boter 1 minuut te verwarmen op hoog vuur tot hij lichtbruin van kleur wordt.

Doe de bloem in een kom met een snuifje zout en de suiker.

Maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren in het kuiltje en meng ze geleidelijk aan met de melk door de bloem.

Voeg de hazelnootboter toe en roer tot een glad beslag. Laat ongeveer 1 uur rusten.

Giet een pollepel beslag in een antiaanbakpan en bak het flensje 2 minuten aan elke kant; bak het flensje niet te bruin.

Herhaal tot al het beslag op is en laat de flensjes afkoelen tot lauw.

Bereid de vulling. Smelt de chocolade en de boter in een bain-marie. Meng er de suiker en de chocoladepasta door en voeg ten slotte het ei en de eierdooiers toe.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij de flensjes indien nodig bij naar de grootte van de bakvorm.

Vet de wanden van de bakvorm royaal in met de boter en beleg de bodem met een cirkel bakpapier.

Leg een flensje op de bodem en bestrijk met het chocolademengsel.

Herhaal deze handeling tot de vorm helemaal gevuld is en eindig met een flensje.

Bak 15 minuten in de oven en laat nadien bijna helemaal afkoelen alvorens de flensjestaart uit te draaien op een serveerschotel.

Onze partners