Flensjes van kikkererwtenmeel met spinazievulling

14/06/11 om 08:42 - Bijgewerkt om 08:42

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Voor de flensjes:

  • 225 g kikkererwtenmeel
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1 tl zout, olie

Voor de vulling:

  • 450 g verse spinazie, gekookt en uitgelekt
  • 100 g ricotta
  • 100 g verse geitenkaas (of 200 g van een van beide)
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 5 zongedroogde tomaten in stukjes
  • 2 el fijngesneden basilicumblaadjes
  • zout en peper

Bereidingswijze

Beslag voor de flensjes : meng 4 à 5 dl water met het kikkererwtenmeel en voeg de kruiden toe. Bak de flensjes. Meng de spinazie met de ricotta, de geitenkaas en de zon- gedroogde tomaatjes. Voeg de pijnboompitten en basilicumblaadjes toe en kruid met peper en zout naar smaak. Leg een hoopje vulling op de flensjes en vouw ze twee keer. Bak de flensjes nog 10 minuten in een oven op 190°C. Presenteer dit voorgerecht met een blaadje basilicum en een doorgesneden trostomaat.

Lees meer over:

Onze partners