Flatbread met rozemarijn, oesterzwammen en burrata

07/06/16 om 15:56 - Bijgewerkt om 15:55

Een ideaal bijgerecht op een zomerse barbecue!

Flatbread met rozemarijn, oesterzwammen en burrata

© Manon Van Aerschot

Geef je waardering

Ingrediënten

Bereidingswijze

(voor 2 flatbreads)

  • 5 g verse gist
  • 180 ml lauwwarm water
  • 1 tl kristalsuiker
  • 300 g zelfrijzende bloem
  • 1 tl zoutgoede olijfolie
  • enkele takjes verse rozemarijn
  • fleur de sel
  • 150 g roomkaas
  • 4 el gemalen Parmezaanse kaas
  • 80 g oesterzwammen (Caffungi)
  • 1 bol verse burrata kaas
  • zwarte peper van de molen

Bereiding

  1. Laat de gist oplossen met het water en de suiker. Laat twee minuten staan.
  2. Doe het geheel in een kom van een keukenrobot met menghaak.Voeg beetje bij beetje de bloem en het zout toe terwijl je kneedt op lage snelheid. Laat de keukenrobot zo'n 4 minuten kneden. Voeg als laatste een geut olijfolie toe.
  3. Kneed daarna nog 5 minuten door met de hand op een met bloem bestoven werkvlak. Leg de deegbol in een ingevette kom en dek af met een keukenhanddoek. Laat 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  4. Verdeel het deeg in twee en rol uit tot twee flatbreads. Bedruppel met wat olijfolie en bestrooi met wat fleur de sel en verse rozemarijn. Bak de flatbreads op de bbq-grill voor 4 minuten.
  5. Meng de roomkaas met de gemalen parmezaan. Bestrijk er de flatbreads mee.
  6. Scheur de oesterzwammen in stukken en bedruppel ze met olijfolie. Leg ze op de flatbreads en grill nog 10 minuten verder.
  7. Werk af met wat verse burrata en zwarte peper van de molen.

Onze partners