Fiskesuppe uit Noorwegen

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

400 gram zalmfilet

400 gram kabeljauwfilet

2 viskoppen

een portie visgraten

8 gepelde roze garnalen

1 pastinaak of Â1/2 raapselder

3 wortelen

2 preistengels

3 aardappelen

3 takjes selder

1 dikke ui

5 takjes peterselie

1 laurierblad

1 eidooier

10 cl verse room

peper en zout

Schil, was en snijd de groenten. Houd de helft van de ui, twee stukjes wortel en een weinig groen van de prei opzij voor de bouillon. Doe de rest van de groenten in koud water. Leg de viskoppen en visgraten in een grote kookpot en voeg er 2 liter water aan toe, samen met het laurierblad, de peterselie en de bouillongroenten. Laat gedurende 30 minuten op een zacht vuurtje sudderen. Haal alles vervolgens door een fijne zeef en plet alle ingrediÔnten zodat je zoveel mogelijk in de saus kunt opvangen. Giet de visbouillon en alle groenten in de omgespoelde kookpot. Voeg zout en peper toe en laat 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Voeg er dan de visfilet aan toe en laat gedurende 10 minuten koken. Doe er na ongeveer 7 minuten de garnalen bij. Klop intussen de room en de eidooier op. Doe dit mengsel voorzichtig in de kookpot en blijf zachtjes roeren. Giet in een soepterrine en dien heel warm op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content