Fish Fingers

09/06/11 om 09:44 - Bijgewerkt om 09:44

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 400 g filet van kabeljauw of victoriabaars
  • 2 eiwitten
  • bloem
  • paneermeel (of cornflakes)
  • zout, olijfolie

Bereidingswijze

Snij de vis in reepjes van 1 cm. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het (lichtjes met een vork geklopte) eiwit, het paneermeel of de grofgeplette cornflakes. Bestrooi met zout. Laat de fish fingers 1 uur in de koelkast rusten.Verwarm een pan met antikleeflaag. Giet er 2 à 3 eetlepels olie in en leg daarin de fish fingers, dicht tegen elkaar. Draai ze om als de ene kant een goudgeel kleurtje heeft. Reken 4 à 5 minuten baktijd.

Dien op met mayonaise, tartaarsaus of tomatenketchup. Een scheutje citroensap valt allicht ook in de smaak.

Onze partners