Fish and Chips

09/06/11 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:21

Geef je waardering

Fish and Chips

Ingrediënten

Voor vier:

  • 4 filets van 250 g kabeljauw of schelvis, zonder graten
  • 2 l vegetarische frituurolie
  • 1 kg bloemige aardappels, geschild en in dikke repen gesneden

Beslag:

  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje bier
  • 2 eiwitten, tot pieken geklopt
  • snuif zout

Bereidingswijze

Voor het beslag: meng bloem en bier. Spatel het opgeklopt eiwit door het beslag. Verwarm de frituurolie tot 180°C. Haal de vis door het beslag en frituur in een paar minuten goudbruin. Leg de vis op keukenpapier en laat uitlekken. Bak de aardappelrepen 4 min. in vet van 160°C. Het binnenste van de repen aardappel hoort gekookt te zijn en de buitenkant hoort bruin en niet verbrand te zijn.

Laat de 'chips' uitlekken en bestrooi met wat zout. Dien de fish&chips op met geprakte erwten (mushy peas), peper, zout en moutazijn.

Lees meer over:

Onze partners