Filodeeg met kruiden en sjalotjes

10/06/11 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 8 vellen filodeeg
  • 200 gram ricotta
  • 2 eieren
  • 10 sjalotjes
  • bieslook
  • gehakte peterselie
  • 5 takjes kervel
  • 5 salieblaadjes
  • 2 eetlepels room
  • 50 gram pijnboompitten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • zout

Bereidingswijze

Schil de sjalotjes en snijd ze in plakjes. Laat ze op een zacht vuur in 3 eetlepels olijfolie lichtjes glazig worden. Mix de verse kruiden, de ricotta, de room, de eieren en het zout. Giet in een kom en vermeng met de pijnboompitten. Strijk met een kwastje elk vel filodeeg aan beide zijden in met olie. Leg het deeg in laagjes in een taartvorm. Het moet ongeveer 2 cm over de rand komen. Strooi de sjalotjes op het deeg en giet er dan het ricottamengsel met kruiden en pijnboompitten op. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven (180°C, th.6).

Lees meer over:

Onze partners