Filippijnse kip met rijst

12/04/12 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Geef je waardering

Filippijnse kip met rijst

Ingrediënten

Voor 4:

  • 8 kippenbillen
  • 4 tenen look
  • 4 el fijne azijn (rode wijn)
  • 2 laurierblaadjes
  • 8 anijssterren
  • 2 kl zwarte peperbollen
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el gewone sojasaus
  • 2 el olie
  • geparfumeerde Thaise jasmijn- of basmatirijst

Bereidingswijze

Ontvel de billen, hak de onderste knook eraf. Neem een pot die groot genoeg is om de bouten naast elkaar te leggen. Schroei ze kort in olie en voeg geperste look toe. Blus, net voordat de look begint te bruinen, met azijn. Voeg kruiden en sojasaus toe en meng.

Vul onmiddellijk aan met water zodat de bouten bijna onderstaan. Breng aan de kook en laat het vocht uitkoken. De kip is klaar zodra alle kookvocht verdwenen is en de bouten plakkerig zwart overblijven. Pas op dat ze op het einde niet verbranden.

Verwijder steranijs, peperbollen en laurier en serveer met gekookte rijst.

Lees meer over:

Onze partners