Filet van wilde eend met artisjok en cannelloni van boschampignons

08/06/11 om 18:01 - Bijgewerkt om 18:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 filet van wilde eend
  • 4 lasagnevellen
  • 2 artisjok violet
  • 1 citroen

Voor de cannelloni:

  • 125 g boschampignons
  • 125 g gewone champignons
  • 1 sjalot
  • Â1/2 teenjt look
  • 100 ml room

Voor de eendensaus:

  • 250 ml eendenfond
  • 1 takje rozemarijn
  • 20 g boter
  • 100 ml room
  • 500 ml water
  • 100 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de witte champignons, sjalot en look in brunoise, bak aan in boter en doe er de room bij, laat inkoken. Snijd de boschampignons in stukjes en meng met de vorige bereiding. Kook de lasagnevellen gaar, leg op elk vel een vulling en rol op tot cannelloni. Laat de eendenfond inkoken met rozemarijn en champignonsteeltjes, bind met boter.

Breng de room met de bouillon aan de kook en voeg parmezaansse kaas toe, laat niet meer koken en mix goed voor het serveren. Schil de artisjokken en kook ze gaar (ongeveer 10 minuten) in gezouten water en citroensap. Bak de eendenfilet 3 tot 4 minuten aan elke kant en laat even rusten.

Lees meer over:

Onze partners