Filet van melkkalf met Gentse mosterd, salie en munt

10/06/11 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:10

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 0,5 kg filet van melkkalf
  • 100 gr boter
  • busseltje munt
  • enkele blaadjes salie
  • 2 sjalotten
  • 2 dl gevogeltefond
  • 0,5 dl stevige kalfsfond
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 eetlepel Gentse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • wat citroenzeste
  • 1 koffielepel groene peperbessen

Bereidingswijze

Snij 1 sjalot, de muntblaadjes en de salie in (niet te fijne) stukken. Doe ze in een pan met de kalfs- en de gevogeltefond. Voeg het karwijzaad, de citroenzeste, de mosterd en de honing toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes trekken. Zeef daarna de saus.

Kruid ondertussen het vlees met peper en zout en laat dichtschroeien in wat boter. Leg het vlees in een ovenschotel en zet het in een goed voorverwarmde oven om te garen.

Maak de pan waarin het vlees werd dichtgeschroeid terug warm en voeg een in grove stukken gesneden sjalot toe. Laat glazig worden en overgiet met de saus. Laat goed inkoken (tot de helft) en monteer met een klontje boter. Kruiden met peper, zout, wat citroensap en de groene peperbessen.

Snij het (roze) gebakken vlees in plakken en schik die op de borden. Overgiet met de saus. Geef er seizoengroenten bij.

Onze partners