Filet pur met gestoofde spinazie, gele stekelzwam en knolselderfrietjes

30/09/15 om 13:57 - Bijgewerkt om 13:57

Filet pur met gestoofde spinazie, gele stekelzwam en knolselderfrietjes

Filet pur met gestoofde spinazie, gele stekelzwam en knolselderfrietjes © Heikki Verdurme

Geef je waardering

Bereidingswijze

Voor 4:

600 g filet pur

350 g verse spinazie

250 g gele stekelzwam

1/2 knolselderij

80 g boter

peper en zout

1 sjalot

fleur de sel

Snij de filet pur in porties en bind samen met een beetje keukentouw. Was de spinazie en reinig de champignons. Schil de knolselderij en snij in dikke frieten. Verwarm de helft van de boter op hoog vuur. Kleur het vlees in de bruisende boter. Draai het vuur zachter en kruid met peper en zout. Bak voort op matig vuur of in de oven bij 200°C tot de gewenste cuisson. Snipper het sjalotje en zet aan in de rest van de boter. Voeg hierbij de champignons en bak ze. Voeg na enkele min. de uitgelekte spinazie toe. Kruid met peper en zout. Stoof verder op een stevig vuur. Bak intussen de knolselderfrietjes, in de friteuse of in een beetje vetstof in een braadpan. Serveer het vlees met de gestoofde groenten en knolselderijfrietjes. Werk af met een beetje fleur de sel.

Lees meer over:

Onze partners