Fijne feestciabatta

10/06/11 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 200 g gemengde bospaddestoelen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 8 sneetjes ciabatta
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g rucolla
  • zout
  • sap van 1 citroen
  • schilfers van Parmezaanse kaas
  • truffelolie
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze eventueel in kleinere stukken. Bak ze snel gaar in hete boter en olijfolie. Rooster de ciabatta en wrijf de toasts in met knoflook. Schik de broodjes op warme borden en verdeel er de rucolla over. Schep de paddestoelen erbovenop, besprenkel ze met citroensap en kruid met wat zout. Werk af met schilfers Parmezaanse kaas, enkele druppels truffelolie en versgemalen zwarte peper.

Tip: Bak de paddestoelen in erg hete vetstof, dan schroeien ze snel dicht zonder te veel vocht te verliezen.

Bereidingstijd: 10 minuten

Onze partners