Fazant met rozemarijn, zoete ui en pastinaak

12/11/14 om 09:54 - Bijgewerkt om 09:54

Geef je waardering

Fazant met rozemarijn, zoete ui en pastinaak

Ingrediënten

Voor 4:

  • 3 dl wildfond
  • 1 dl witte porto
  • enkele takjes rozemarijn
  • 2 zoete uien
  • 1 kg pastinaak
  • 250 kastanjechampignons
  • 4 fazantenfilets
  • boter
  • peper en zout
  • 250 g erwtjes

Bereidingswijze

Kook de fond in met de porto en rozemarijn. Schil de groenten en snijd in hapklare stukken. Bak de fazant in een beetje boter op matig vuur. Kruid met peper en zout. Bak niet volledig door, anders zal het vlees droog zijn. Zet ondertussen de ui, pastinaak en champignons aan in een beetje boter. Bak beetgaar en voeg de erwten toe. Bak nog enkele minuten tot de erwten gaar zijn en kruid met peper en zout.

Serveer het vlees op de groenten en werk af met de saus, opgewerkt met een klontje boter.

Onze partners