Fazant met rozemarijn, zoete ui en pastinaak

c38b4ddddd17b83c8a49582ea8a45e29

Fazant is een dankbaar stukje wild dat graag in het gezelschap van zoete uien en pastinaak vertoeft. Een makkelijk en lekker recept.

Fazant is een dankbaar stukje wild dat graag in het gezelschap van zoete uien en pastinaak vertoeft. Een makkelijk en lekker recept.

Voor 4 personen

3 dl wildfond

1 dl witte porto

enkele takjes rozemarijn

2 zoete uien

1 kg pastinaak

250 kastanjechampignons

4 fazantenfilets

boter

peper en zout

250 g erwtjes

Bereiding

1. Kook de fond in met de porto en rozemarijn. Schil de groenten en snijd in hapklare stukken.

2. Bak de fazant in een beetje boter op matig vuur. Kruid met peper en zout. Bak niet volledig door, anders zal het vlees droog zijn.

3. Zet ondertussen de ui, pastinaak en champignons aan in een beetje boter. Bak beetgaar en voeg de erwten toe. Bak nog enkele minuten tot de erwten gaar zijn en kruid met peper en zout.

4. Serveer het vlees op de groenten en werk af met de saus, opgewerkt met een klontje boter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content