Fazant met gestoofde herfstvruchten en sinaasappel

10/06/11 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Bij dit typische herfstgerecht serveren we de Gigondas Château Saint-André 2000. Deze wijn uit de zuidelijke Côtes du Rhône met aroma's van vlier, braambes, laurier en tijm heeft een volle fruitige aanzet, kruidig middenrif en eindigt bijzonder fijn en lang. Hij is verkrijgbaar via www.delhaizewineworld.com.

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 2 fazantenhennen
  • 1 à 2 dl geklaarde boter
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • sap van 2 sinaasappels
  • 2 uitgestoken appels in ringen gesneden
  • 2 in kwartjes gesneden peren
  • 16 druiven ontpit en gepeld
  • 20 g okkernoten
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 l suikersiroop met het sap van 1 citroen
  • 50 g boter

Bereidingswijze

De fazanten in een braadslede met geklaarde boter aan alle kanten kleuren. De braadslede in een voorverwarmde oven zetten en het vlees 15 minuten aan elke zijde braden. De suikersiroop aan de kook brengen. De geschilde en versneden appels en peren in de siroop laten schrikken. De druiven bij afkoeling in de siroop doen. Het fruit uit de siroop halen en laten uitlekken.

De fazanten uit de oven halen en warm houden. Het overtollige vet uit de braadpan gieten. De slede terug op het vuur zetten, gevogeltebouillon en sinaasappelsap in de slede gieten en al roerende aan de kook brengen. Het vocht zeven, bijkruiden en afwerken met boter. De vruchten en de noten kort bakken in een pan met een klontje boter, bestrooien met suiker en enkele minuten stoven in de oven. De fazanten versnijden. Het vlees op warme borden schikken, overgieten met saus en opdienen met vruchten en noten.

Lees meer over:

Onze partners