Farfalle met pesto van waterkers en raketsla

09/06/11 om 08:57 - Bijgewerkt om 08:57

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 350 g farfalle deegwaren
  • 1 teen knoflook
  • 1 handvol basilicum
  • 1 handvol raketsla
  • 1 handvol waterkers
  • 1 handvol pijnboompitten
  • 1 handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Bereid de pesto: wrijf de gepelde knoflook in een vijzel met de blaadjes basilicum, de raketsla en de waterkers. Rooster de pijnboompitten kort en doe ze ook in de vijzel. Wrijf de pijnboompitten ook fijn. Breng de pasta-achtige mengeling in een kom en roer er de helft van de parmezaanse kaas door. Voeg olijfolie toe tot er een dikke saus ontstaat. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe er de rest van de parmezaanse kaas bij en knijp, indien nodig, wat citroensap uit boven de pesto. Meng opnieuw en proef opnieuw. Kook de farfalle al dente in gezouten water. Draai de pasta door de pesto en strooi er voor het serveren nog wat parmezaanse kaas over.

Onze partners