Familiestronk

22/12/11 om 12:23 - Bijgewerkt op 05/02/15 om 13:12

Familiestronk

Simpel maar heerlijk: de Familiestronk bestaat uit zes lagen in koffie gedrenkte koekjes met daartussen en rondom crème au beurre. © gf

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig:

  • 18 petits-beurres
  • 250 g zachte ongezouten boter
  • 125 g fijne griessuiker S1
  • 2 eierooiers
  • 1 volle tl fijne oploskoffie
  • 2 el oploskoffie in korrelvorm

Bereidingswijze

Meng 1 theelepel fijne oploskoffie met een 1/2 kopje kokend water. Zet dit koffie-extract opzij.

Meng de boter en suiker eerst flink met een spatel en vervolgens met een garde. Voeg de dooiers één voor één toe, gevolgd door het koffie-extract. Zet deze moka-crème au beurre 1 uur in de koelkast, maar let erop dat hij niet te hard wordt.

Schep de 2 eetlepels oploskoffie in een diep bord, giet er 7 of 8 eetlepels kokend water bij en roer door elkaar. Dompel de koekjes kort in deze lauwe koffie, leg ze in rijen van 3 naast elkaar en smeer er ca. 2 mm crème au beurre over. Herhaal dit tot er 6 lagen koekjes op elkaar zijn gestapeld. Bedek de volledige buitenkant van deze buche met crème.

Trek met een vork nerven in deze buitenlaag, zodat deze eruitziet als een boomschors.

Familiestronk

© gf

Bereidingswijze

Zet de stronk een paar uur in de koelkast, zodat de room kan stijven, het geheel wat steviger wordt en dus makkelijker te snijden is. Versier met hulstblaadjes en bestrooi met wat bloemsuiker.

Lees meer over:

Onze partners