Falafels (bonenkoekjes met komijn en sesam)

10/06/11 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor 4:

  • 350 g witte bonen
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 bosje platte peterselie
  • witte peper en zout
  • komijnpoeder
  • snuifje bicarbonaat
  • sesamzaad

Bereidingswijze

Spoel de bonen in koud water en kook ze in 1 uur beetgaar in lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, haal er de pelletjes af en plet fijn met een vork. Hak de knoflook fijn, samen met de koriander en de platte peterselie en meng onder de bonenpuree. Kruid met peper, zout en komijnpoeder. Meng er een snuifje bicarbonaat onder. Vorm platte koekjes van de puree en haal deze door het sesamzaad. Frituur de falafel (of tameya) in 5 tot 7 minuten goudbruin in olijfolie. Laat nadien uitlekken en serveer warm of koud, met tehina.

Lees meer over:

Onze partners