Exotische vruchtengratin met sabayon van frambozenbier

09/06/11 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 mango
  • 1 papaja
  • 4 vijgen
  • 1 baby-ananas
  • blaadjes van 1 takje citroentijm

Voor de sabayon:

  • 4 eierdooiers
  • 3 eetlepels suiker
  • 8 eetlepels frambozenbier

Bereidingswijze

Schil de mango en papaja, snijd in plakjes. Was de vijgen en snijd ze in kwarten. Verwijder de schil en harde kern van de ananas, en snijd hem in de lengte in plakken. Verdeel de vruchten over vier borden. Doe de eierdooiers, suiker en het bier in een grote kom en plaats deze in een bain-marie. Klop het mengsel schuimig en blijf kloppen tot de sabayon warm is: 10-15 minuten. Lepel de sabayon over de vruchten en plaats even onder een hete grill of ga er met een gasbrandertje overheen. Werk af met enkele plukjes citroentijm.

Bereidingstijd: 30 minuten

Onze partners