Exotische stoofpot van kip

10/06/11 om 14:03 - Bijgewerkt om 14:03

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier à zes :

  • 2 kippen in stukken gesneden
  • 4 eetlepels olie
  • 3 eetlepels groene currypasta
  • 4 tenen knoflook
  • een gemberwortel
  • 5 stengels sereh (citroengras)
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • 10 citroenblaadjes
  • 5 lente-uitjes
  • het sap van acht limoenen
  • 250 g gedroogde en gemalen kokosnoot
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1,5 l kokosmelk (ongezoet)
  • 2 rode chilipepertjes
  • 1 bosje koriander
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels vissaus (nam plaa)
  • de geraspte schil van twee onbespoten limoenen
  • 150 g bamboescheuten

Bereidingswijze

Spoel de stukken kip onder koud water en verwijder vet en vel. Pers de knoflook en rasp de gember. Verhit de olie in een grote pan en voeg de currypasta toe. Laat kort bakken tot de aroma's vrijkomen. Voeg de knoflook, gember, garnalenpasta en versneden sereh toe en laat kort meebakken. Giet de bouillon en de kokosmelk in de pan. Leg de stukken kip in het vocht en voeg gekneusde citroenblaadjes, geraspte limoenschil, versneden bamboescheuten en rode chilipepertjes toe. Dit alles aan de kook brengen en 45 minuten op zacht vuur laten sudderen. Neem af en toe het deksel van de pan en schuim het overtollige vet af. Voeg aan het einde van de kooktijd vissaus, sojasaus, lente-uitjes en limoensap toe. Dik de saus met de gedroogde kokos. Warm alles kort op. Haal de kookpot van het vuur en laat de inhoud rusten. Schep het overtollige vet dat komt bovendrijven af met een schuimspaan of lepel. Verwarm de stoofpot een tweede keer, versier met koriander en dien op met geparfumeerde Thaise rijst.

Groene currypasta is te koop in de oosterse supermarkt of wordt zelf bereid door 4 eetlepels arachideolie, 15 groene pepers, 8 tenen knoflook, 2 stengels citroengras, 1 stukje geschilde verse gember, 2 sjalotjes, 2 eetlepels korianderblaadjes, 1 eetlepel komijnpoeder, 1 eetlepel garnalenpasta en het sap van een halve citroen in de blender van een mixer tot een pasta te vermalen. Zelfgemaakte groene currypasta kan 3 weken in de koelkast worden bewaard.

Onze partners