Exotische salade met rundvlees

08/06/11 om 14:53 - Bijgewerkt om 14:53

Geef je waardering

Ingrediënten

Nodig voor vier :

  • 1 eetlepel olie
  • 1 rode ui
  • 400 g rundvlees (roastbeef of steak)
  • 2 korianderwortels
  • 4 tenen knoflook
  • 4 Spaanse chilipepertjes
  • 8 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels vissaus (nam plaa)
  • 1 eetlepel palm- of rietsuiker
  • 3 kleine tomaten
  • een halve komkommer
  • 2 takjes groene selder
  • 10 muntblaadjes
  • een paar takjes koriander
  • 5 lente-uitjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g witte kool
  • 2 eetlepels chilisaus

Bereidingswijze

Hak knoflook, koriander en chilipepertjes fijn en mix alles. Hak de ui fijn. Snijd de tomaten in stukken en verwijder de zaden. Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden, verwijder de kern en snijd het vlees in halve maantjes. Snijd de paprika in fijne reepjes en de groene selder, witte kool en de lente-uitjes in plakjes. Verhit de olie in een pan en laat het vlees langs beide kanten dichtschroeien (het moet binnenin nog rosé zijn). Neem het vlees meteen uit de pan, laat het even rusten en snijd het in reepjes. Leg deze in een schotel en laat ze afkoelen. Bereid de dressing door limoensap, vissaus, chilisaus en suiker bij elkaar te doen en goed dooreen te roeren. Neem het vlees en schep er de gemixte kruiden door. Meng daarna met de versneden groenten en de dressing. Voeg tenslotte de munt- en korianderblaadjes toe. Dek de schotel af en laat de salade minstens een uur in de koelkast rusten.

Lees meer over:

Onze partners