Exclusieve quorn

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

350 gram quornstukjes (fijngesneden)

350 gram wortelen

350 gram tuinbonen

150 gram bacon (in fijne reepjes)

100 gram boter

5 jeneverbessen (geplet)

enkele takjes bonenkruid (vers of gedroogd)

1 dl jenever

4 dl kalfsfond

1 ui (in partjes gesneden)

Snijd de wortelen in redelijk grote stukken en kook ze beetgaar in water met een beetje zout, peper, boter en suiker. Kook de tuinbonen heel kort in gezouten water en koel ze onmiddellijk af in koud water. Haal de vliesjes eraf en houd ze apart. Verhit een beetje boter in een pan en bak hierin de ui en de Quorn goudbruin. Voeg de bacon en de jeneverbessen toe. Laat even meebraden en blus met de jenever. Flambeer. Voeg dan de fond toe en laat even inkoken. Voeg de rest van de boter toe en roer deze door de saus. Doe er de groenten en het bonenkruid bij. Verdeel over diepe borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content