Everzwijn met oester, knolselderij, platte peterselie en rode wijn

09/06/11 om 11:47 - Bijgewerkt om 11:47

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 kleine sjalotten
  • 120 g geschilde knolselderij
  • 4 plakjes everzwijnfilet van 50 g elk
  • grofgemalen zwarte peper
  • 4 diepe oesters
  • 1/2 bos platte peterselie
  • 1 el oestersap
  • 3 dl krachtige rode wijn uit de Côtes-du-Rhône (Châteauneuf-du-Pape, Cornas, Saint-Joseph)

Bereidingswijze

Snij de sjalot en knolselderij in kleine dobbelsteentjes (brunoise) van 3 mm dik en meng onder elkaar. Verdeel over de borden en schik er de everzwijnfilet op. Kruid met grofgemalen zwarte peper. Leg de oesters op het vlees, 1 per bord. Mix de platte peterselie met 1 eetlepel oestersap en peper tot een dikke saus en lepel een streepje rondom het gerecht. Giet er de wijn rond.

Een robuust karakter, typisch voor het wildseizoen, is het uitgangspunt voor dit gerechtje. Het is een variatie op een typische wildmarinade waarbij het wild vóór het garen marineert in rode wijn met groenten en specerijen. Voor de kracht zorgen knolselderij, oester en everzwijnfilet, de temperende frisheid en 'beet' komen van de sjalot. De rode wijn, liefst op basis van krachtige aromatische druivensoorten als syrah en vooral grenache, brengt tegelijkertijd kracht door zijn aroma's, en frisheid door zijn natuurlijk hoog zuurgehalte.

Lees meer over:

Onze partners