Espuma de crema catalana

10/06/11 om 09:01 - Bijgewerkt om 09:01

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 250 g room
  • 250 g melk
  • 75 g suiker
  • 5 eierdooiers
  • 7 g bloem
  • een half kaneelstokje
  • een half vanillestokje
  • citroenschil
  • sinaasappelschil
  • 1 sifon van 1/2 liter
  • 2 gaspatronen

Bereidingswijze

Breng de melk met de room aan de kook. Voeg er de vanille, kaneel, citroen- en sinaasappelschil aan toe en laat 5 minuten trekken. Klop de eierdooiers met de suiker en bloem tot een schuimige massa. Voeg de infusie eraan toe en laat alles koken op een heel zacht vuurtje, zodat er geen nasmaak van bloem overblijft. Daarna de crème filteren en laten afkoelen. De crème in de sifon doen, vullen met gas en laten rusten in de koelkast. Serveren in individuele schaaltjes. Strooi er een fijn laagje suiker over en laat carameliseren onder de gril.

Onze partners