Espresso met vanille-ijs, Frangelico en hazelnotenkaramel

11/12/12 om 14:54 - Bijgewerkt om 14:54

Geef je waardering

Espresso met vanille-ijs, Frangelico en hazelnotenkaramel

Ingrediënten

Voor 4:

  • 75 g hazelnoten
  • kant-en-klare karamelsaus
  • 4-8 bollen vanille-ijs
  • 4 kopjes sterke espressokoffie
  • 4 scheutjes Frangelico (hazelnotenlikeur)

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een droge pan, laat afkoelen en maal nadien grof. Meng met net voldoende karamelsaus tot een stroperige massa ontstaat. Schep 4 bolletjes vanille-ijs op een bord (of 8 bolletjes als u heel gulzig bent) en zet dit weer in de diepvriezer tot ze zeer hard zijn opgesteven.

Zet 4 kopjes sterke espresso en voeg aan elk kopje een scheutje Frangelico toe. Schik het vanille-ijs in 4 glazen (of beter nog: koffiekopjes) en giet er de espresso over. Werk af met de hazelnotenkaramel en serveer sito presto.

Tip: Frangelico is te koop bij de beter drankhandel, maar kan uiteraard vervangen worden door amaretto of een andere notenlikeur indien u dit verkiest. Pas dan wel de keuze van noten aan.

Lees meer over:

Onze partners