Escalivada met piquillodressing

09/06/11 om 18:58 - Bijgewerkt om 18:58

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 6:

  • 2 aubergines
  • 3 rode paprika's
  • 3 tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • extra vierge olijfolie
  • 3 uitgelekte piquillopepers (te koop in bokalen)
  • olijfolie
  • bladpeterselie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snij de aubergines in plakken, de paprika's in parten en halveer de tomaten overlangs. Bestrijk de groenten met olijfolie en leg ze even op een hete grill om te kleuren.

Leg de groenten dan in een ovenschotel, voeg de ongepelde tenen knoflook toe en kruid met peper en zout. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Verwijder de knoflook en besprenkel de groenten met olijfolie. Laat afkoelen.

Pureer het vruchtvlees van de knoflook met de piquillopepers en voldoende olijfolie om een smeuïge saus te maken. Kruid met rodewijnazijn en geef bij de escalivada. Werk af met de peterselie.

Onze partners