Elzasriesling met vis en schaaldieren

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

1 levende kreeft

4 levende rivierkreeften

4 liter court-bouillon (water met grofgehakte bleekselderij, ui, wortel en grofgeplette witte peperkorrels)

250 g witte vis naar keuze

150 g boter

een scheut verjus

peper en zout

1/2 tros kleine witte muskaatdruiven

1 wortel (in brunoise)

Kook de kreeft en rivierkreeften levend 6 minuten in de bouillon. Kook de bouillon nadien verder in tot de gewenste smaak en pocheer er de stukken vis net gaar in. Haal de kreeften uit hun pantsers en versnijd. Giet de ‘nage’ door een zeef en werk op met boter, verjus, peper en zout. Erbij komen vis, kreeften, halve druiven en eventueel brunoise van wortel die op het einde bij de gezeefde bouillon wordt gedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content