Eiwitschuimpjes met champignons en erwtjes

10/06/11 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 6 eiwitten
  • 4 fijngesnipperde blaadjes dragon
  • 100 g tomaat (gepeld en in blokjes)
  • 150 g extra fijne erwtjes
  • 250 g witte paddestoelen (in fijne schijfjes)
  • sap van 1 citroen
  • 3 el room
  • boter
  • 1 snuifje suiker
  • peper en zout
  • 4 el Hollandse saus of slagroom

Bereidingswijze

Doe een snuifje zout bij de eiwitten en klop ze tot stevig schuim. Doe de dragon erbij. Vorm met behulp van een lepel vier ballen van het eiwitschuim. Pocheer ze gedurende 3 minuten in lichtgezouten, ziedend water. Draai ze halfweg om. Dop de erwtjes, kook ze in zout water en laat even schrikken onder koud water. Laat de champignons op hevig vuur gaar worden in 20 g boter, met een scheutje citroensap, 2 cl water, peper en zout. Meng de erwtjes en de nog rauwe blokjes tomaat eronder. Breng op smaak en voeg op het eind een snuifje suiker en room toe. Laat 30 seconden koken. Schik het groentemengsel op een warm bord, leg de schuimpjes erop en giet de Hollandse saus erover.

Lees meer over:

Onze partners