Eieren met melk en zalmeitjes

08/06/11 om 17:11 - Bijgewerkt om 17:11

Geef je waardering

Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 eieren
  • 60 g zalmeitjes
  • 5 cl melk
  • 15 cl room
  • 12 groene aspergepunten
  • 2 el gehakt bieslook
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 snuifje geraspte muskaatnoot
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Breek de eieren in een kom, klop met een vork en voeg de melk, 5 cl room, peper, zout en muskaatnoot toe. Smeer vier ovenschaaltjes of soufflépotjes (8 cm diameter) in met koude boter. Zeef de eierbereiding en verdeel ze over de potjes. Schik de potjes en de schoongemaakte aspergepunten in de mand van een stoompan (met kokend water). Reken 7-8 minuten voor het stollen van de bereiding in de potjes.

Voor de saus : giet de rest van de room in de kom van de mixer. Voeg bieslook, zout, peper en cayennepeper toe. Mix gedurende 1,5 minuut en verwarm dan in een klein pannetje zonder te laten koken.

Ga met een mes langs de binnenwand van de ovenpotjes om het eierbeslag uit de vormpjes te kunnen halen. Keer om op een bord. Garneer met de saus, de aspergepunten en de zalmeieren.

Lees meer over:

Onze partners