Eieren 'en cocotte' met parmezaan en geroosterd spek

08/12/15 om 14:29 - Bijgewerkt op 04/12/15 om 13:54

Eieren 'en cocotte' met parmezaan en geroosterd spek

© Paquin

Geef je waardering

Bereidingswijze

Ingrediënten - voor 4

2 dl room

4 eieren

een snuifje nootmuskaat

40 g geraspte parmezaan

4 sneetjes gerookt spek

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de room in vuurvaste ramequins en breek er de eieren in. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Bestrooi met de geraspte parmezaan. Schuif in de oven en vul de bakplaat met kokend water. Laat 10 à 15 minuten bakken.

Bak het gerookte spek intussen een vijftal minuten in een droge braadpan. Serveer bij de eieren 'en cocotte' zodra ze uit de oven komen.

Onze partners